Sistem tempahan tiket Formula 1 / Zul-Azry Alias

Zul-Azry, Alias (2002) Sistem tempahan tiket Formula 1 / Zul-Azry Alias. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (9Mb) | Preview

  Abstract

  Dunia hari ini sudah memasuki millenium baru. Suasana dunia masa kini juga telah bernbah. Manusia kini sudah melangkah ke era teknologi maklumat yang merupakan tunjang kepada kemajuan sesebuah negara. Salah satu kcsan daripada perkembangan pesat teknologi maklumat ialah internet Pada masa kini, internet telah memainkan peranan yang penting di dalam kehidupan seharian manusia terutamanya di dalam dunia perniagaan. Maka lahirlah Perdagangan Elektronik yang merupakan satu dimensi baru dalam dunia peniagaan. Menyedari perkembangan Perdagangan Elektronik semakin pesat maka kita baruslah menggunakan dengan sebaiknya peluang yang ditawarkan oleh Perdagangan Elektronik. Dengan itu, Sistem Tempahan Tiket Formula 1 telah dicadangkan. Sistem ini mempakan salah satu aplikasi yang wujud dalam Perdagangan Elektronik. Sistem ini akan memudahkan pengguna untuk membeli tiket Formula 1 di samping cuba untuk meluaskan lagi minat sukan ini di Malaysia sebagai menyahut usaha kerajaan yang bersungguh-sungguh mempromosikan sukan ini. Pembangunan sistem ini akan menggunakan. pendekatan Model V sebagai model pembangunan. Perisian yang akan digunakan ialah Macromedia Dreamweaver UltraDev 4, Macromcdia Flash 5 dan Microsoft. SQT. Server7.0 akan digunakan. Bahasa pengaturcaraan yang akan digunakan pula ialah Hypertext Markup Language (HTML), Aclive Server Pages (ASP) dan Java Script. Sistem yang dibangunkan ini diharap dapat membantu dalam mempertingkatkan kecekapan penjualan tiket Formula l akan sekaligus dapat mempromosikan sukan ini di Malaysia. Semoga sistem ini akan memberi manfaat untuk masa-masa akan datang agar menjadi lebih baik.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002.
  Uncontrolled Keywords: Sistem Tempahan Tiket Formula 1; Perdagangan elektronik; Teknologi maklumat; Perniagaan; Sukan permotoran
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 06 Feb 2020 03:15
  Last Modified: 17 Aug 2020 07:14
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10016

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item