Sistem penyewaan kereta melalui internet / Anita Alexander

Anita , Alexander (2001) Sistem penyewaan kereta melalui internet / Anita Alexander. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (26Mb) | Preview

  Abstract

  Kini, di era teknologi maklumat, penggunaan sistem pengkomputeran semakin meluas dan menjadi satu keperluan utama kepada manusia. Begitu juga dengan sistem penyewaan kereta. Pengurusan pengangkutan adalah penting untuk memastikan pengguna dapat menjalankan aktiviti-aktiviti mereka mengikut perancangan. Sistem Penyewaan Kereta melalui Internet adalah merupakan satu sistem yang dibangunkan untuk memudahkan penyewa kereta. Secara dasarnya, sistem ini merupakan aplikasi berasaskan-web yang menyediakan lebih kemudahan dan fungsi kepada pengguna. Ia boleh dicapai oleh pengguna melalui Internet dan membenarkan pengguna membuat proses penyewaan serta tempahan. Sistem ini akan dibangunkan menggunakan Lotus Notes dan Domino RS[l], daripada Lotus Development Corporation[2]. Dengan adanya sistem senibina pangkalan data yang baik, proses menyimpan dan mencapai data pada bila-bila masa, tidak akan menjadi masalah. Ini adalah kerana ia dapat menjamin kesediaan, kebolehpercayaan dan keselamatan data di dalam Internet. Diharap dengan pembangunan Sistem Penyewaan Kereta melalui Internet ini, akan memudahkan proses penyewaan dengan menyediakan pemahaman yang lebih kepada pengguna tentang kepentingan Internet.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Sistem komputer; Sistem penyewaan kereta; Pengurusan pengangkutan
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  T Technology > T Technology (General)
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Zaimi Izwan Kamarunsaman
  Date Deposited: 04 Feb 2021 02:39
  Last Modified: 04 Feb 2021 02:39
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10178

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item