Pangkalan web bermaklumat diet anda / Ferial Abdul Wahab

Ferial, Abdul Wahab (2001) Pangkalan web bermaklumat diet anda / Ferial Abdul Wahab. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (28Mb) | Preview

  Abstract

  Kemajuan serta kepesatan dalam bidang teknologi maklumat telah membawa kita ke satu dunia baru yang berteraskan maklumat digital. Kebanyakan maklumat boleh dicari dan diperolehi dengan sekelip mata menggunakan internet. Laman web diet anda versi bahasa melayu yang akan dibangunkan ini bertujuan untuk memberi kemudahan serta kefahaman yang lebih mendalam kepada masyarakat tempatan tentang perkara - perkara yang berkaitan dengan diet. Selain itu objektif projek ini juga adalah untuk membangunkan laman web yang menarik, padat dan tidak membosankan dengan menggunakan microsoft front page 2000. la juga menggunakan sistem pengurusan bergrafik yang berlatarbelakangkan Dynamic HTML untuk memperbaharui data dan maklumat mengikut keadaan semasa disamping ASP untuk menyokong pangkalan data. Pangkalan web ini memperuntukkan dua modul iaitu modul pengguna umum yang terdiri daripada modul diet, kiraan, produk, tips, maklumbalas dan dietisian serta modul pentadbir. Modul pentadbir adalah untuk pembangun sistem memperbaharui data dan mengawal maklumat yang terdapat di dalam pangkalan data tanpa dicerobohi. Diharapkan dengan pembangunan sistem laman web diet anda ini, pengguna dapat mengakses maklumat dengan lebih pantas dan interaktif selaras dengan kecanggihan teknologi terkini.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Laman web; Pemakanan sihat; Diet; Maklumat kesihatan
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mahadie Ab Latif
  Date Deposited: 15 May 2020 04:47
  Last Modified: 15 May 2020 04:47
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10307

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item