Anatomi tubuh manusia berasaskan web / Ahmed Izal Hamdy

Ahmed Izal , Hamdy (2003) Anatomi tubuh manusia berasaskan web / Ahmed Izal Hamdy. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (10Mb) | Preview

  Abstract

  Laporan ini adalah berkenaan dengan pembangunan laman web sistem anatomi tubuh manusia. Sesuatu sistem baru yang hendak dibangunkan perlulah melalui peringkat-peringkat seperti penyelidikan dan pembangunan. Sebelum dan setelah sistem ini sempurna dibangunkan, ianya telah melalui beberapa peringkat penyelidikan dan pembangunan, dan ini dapat ditunjukan atau diterangkan dengan lebih jelas dengan membahagikan penerangan-penerangan yang berkaitan kepada beberapa bahagian iaitu Pengenalan, Kajian Literasi, Metodologi, Analisis Sistem, Rekabentuk Sistem, Perlaksanaan, Pengujian, Penyelengaraan dan akhir sekali Penilaian. Laman web anatomi tubuh manusia telah dibangunkan dengan tujuan untuk memberikan banyak kebaikkan kepada para pengguna sasaran. Antara kelebihannya ialah ianya laman web berlatarbelakangkan anatomi tubuh manusia yang pertama menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya skop yang disampaikan adalah menyeluruh dan para pengguna boleh mendapatkan maklumat iaitu masalah kesihatan yang berkaitan dengan tubuh manusia. Maklumat-maklumat yang lebih mendalam mengenai sistem ini boleh diperoleh dengan membuat pembacaan yang terperinci terhadap laporan ini.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Sistem anatomi; Tubuh manusia; Bahasa pengaturcaraan; Pengkodan sistem; Proses rekabentuk teknikal; Model Entity-Relationship (E-R)
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 15 May 2020 04:39
  Last Modified: 15 May 2020 04:39
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10310

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item