Sistem aduan kerosakan komputer FSKTM / Mohd Saud Ayutollah Abdul Manan

Mohd Saud Ayutollah, Abdul Manan (2002) Sistem aduan kerosakan komputer FSKTM / Mohd Saud Ayutollah Abdul Manan. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (13Mb) | Preview

  Abstract

  Dalam menghadapi cabaran era sains dan teknologi pada alaf ini, teknologi maklumat menjadi tunjang utama dalam informasi terhadap setiap golongan masyarakat. Dengan berkembangnya teknologi maklumat di negara ini, seharusnya pihak yang bertanggungjawab mengambil inisiatif untuk meningkatkan lagi tahap celik IT dikalangan masyarakat. Bagi merealisasikan harapan tersebut, pendekatan yang terbaik diperlukan dan seharusnya dilakukan bermula dari sekarang. Justeru itu, sebagai menyahut saranan dalarn pembangunan teknologi maklurnat ini, Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat yang menjadi salah sebuah pusat penghasilan golongan yang mahir dengan teknologi perkomputeran semestinya mcnerima cabaran tersebut dengan menggunakan semaksimum yang mungkin teknologi maklumnt di dalam segala urusnn pentadbirannya. Keperluan di dalam aktiviti harian untuk mencari kepuasan yang optimum telah membawa kepada pembangunan "Sistem Aduan Kerosakan Komputer FSKTM" melalui Projek Latihan Ilmiah Tahap Akhir II ini. Sistem yang cuba dibangunkan ini diharap dapat membantu mengumngkan segalu kclemahnn yang terdapat di dalam sistem aduan secara manual selama ini. Semoga ianya dapat dimanfaatkan sepenuhnya dan menjadi perintis dalam membangunkan pelbagai aplikasi yang lain.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2001/2002.
  Uncontrolled Keywords: Sistem aduan; Komputer; FSKTM; Teknologi maklumat; Era sains dan teknologi
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 28 Feb 2020 01:56
  Last Modified: 28 Feb 2020 01:56
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10347

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item