Pengenalan kepada PC / Muhammad Hadafi Ahmad Zaki

Muhammad Hadafi, Ahmad Zaki (2002) Pengenalan kepada PC / Muhammad Hadafi Ahmad Zaki. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (12Mb) | Preview

  Abstract

  Projek Latihan llmiah Tahap Akhir I dan II banyak memberi pengajaran dalam selok belok pembangunan sebuah sistem. Projek ini bertujuan membantu pengguna (ditujukan kepada pelajar) dalam memahami teknologi digital terutamanya bermula dari PC atau komputer. Dengan laungan kerajaan untuk melahirkan rakyat celik IT, adalah wajar juga projek ini dilasanakan kerana pengetahuan asas mengenai PC sekurang-kurangnya adalah satu permulaan yang baik. Dalam membangunkan sistem ini, pembangun sistem harus mempunyai atau membuat penyelidikan dalam menghasilkan satu sistem yang berkesan. Amat jelas kekurangan sistem itu jika tiada penyelidikan dilakukan. Namun penyelidikan tersebut juga harus mempunyai hasil yang baik juga bagi menghasilkan sistem yang berkesan.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002.
  Uncontrolled Keywords: Digital; Aktiviti penyelidikan
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  T Technology > T Technology (General)
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mahadie Ab Latif
  Date Deposited: 24 Feb 2020 02:51
  Last Modified: 24 Feb 2020 02:51
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10576

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item