Sistem jadual peepriksaan on-line / Mohd Naharuddin Abd Aziz

Mohd Naharuddin , Abd Aziz (2001) Sistem jadual peepriksaan on-line / Mohd Naharuddin Abd Aziz. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (10Mb) | Preview

  Abstract

  Sistem jadual peperiksaan secara atas talian adalah satu sistem yang menyampaikan maklumat peperiksaan kepada para pelajar berasaskan web. Sistem ini menyediakan satu cara alternative kepada para pelajar yang selama ini hanya boleh mendapatkan maklumat peperiksaan di papan kenyataan fakulti masing-masing atau di tempat-tempat tertentu. Selain dari itu, sebarang masalah yang dihadapi oleh para pelajar berhubung jadual peperiksaan boleh diadukan di dalam sistem ini kepada pihak pentadbir di mana ianya akan memberikan maklum balas yang cepat dan boleh melakukan tindakan yang lebih awal. Manakala para pensyarah pula boleh membuat tempahan tempat di dewan peperiksaan untuk mengadakan peperiksaan tertentu melalui sistem ini. Kelebihan yang nyata di dalam sistem ini ialah ia memudahkan para pelajar mencapai maklumat ini di mana-mana tempat dan pada bila-bila masa mengikut kesempatan masa pelajar. Dengan adanya sistem ini, diharapkan para pelajar dapat membuat rancangan pengajian dengan lebih baik sebelum mendaftar sesuatu kursus bagi semester yang bakal mereka duduki.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Jadual peperiksaan atas talian; ASP; HTML; Paparan fungsi; Pangkalan data
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 29 Oct 2019 01:53
  Last Modified: 29 Oct 2019 01:53
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10616

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item