Advisory system on how to start small computer business / Ahmad Mawardi Amran

Ahmad Mawardi , Amran (2001) Advisory system on how to start small computer business / Ahmad Mawardi Amran. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (11Mb) | Preview

  Abstract

  ‘Computer Business Advisory System’ merupakan satu sistem berasaskan web di mana ia membantu pengguna dalam pemilihan pernigaan, maklumat pernigaan dan mengetahui perkara-perkara asas berkaitan perniagaan. Kertas cadangan projek ini memperkenalkan projek dan sistem yang akan dibangunkan dan penerangan-penerangan mengenai segala keperluan yang diperlukan dalam membangunkan projek dan ‘Computer Business Advisory System’ ini. Ia terdiri daripada lima bab iaitu pengenalan, kajian literasi, metodologi, analisis sistem dan rekabentuk sistem. Metodologi pembangunan sistem yang digunakan untuk membangunkan Computer Business Advisory System ini ialah Macromedia Dreamweaver dan Active Serve Pages. Di bahagian analisis sistem, gambarajah aliran data digunakan sebagai rekabentuk logikal. Rekabentuk logikal membantu pembangun dengan memberikan gambaran awal untuk mereka bentuk antaramuka pengguna. Rekabentuk sistem juga menumpukan kepada pembangunan rekabentuk antaramuka pengguna. Rekabentuk antaramuka pengguna pada peringkat ini hanyalah cadangan dan mungkin berubah mengikut keperluan.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Computer Business Advisory System; Antaramuka; Rekabentuk logikal; Maklumat perniagaan
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 07 Jan 2020 07:45
  Last Modified: 18 Jan 2020 11:12
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10634

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item