E-Masjid (Masjid Al-Falah Subang Jaya) / Adlisyah Mad Nor

Adlisyah, Mad Nor (2003) E-Masjid (Masjid Al-Falah Subang Jaya) / Adlisyah Mad Nor. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (22Mb) | Preview

  Abstract

  WXES 3182 projekl Ilmiah Tahap Akhir 2 ll merupakan kursus terasa fakulti bagi Fakulti Sains Komputer & Teknologi Maklumat. Universiti Malaya. Setiap pelajar yang mengambil kurusus Sarjana Muda Sains Komputer diwajibkan untuk mengambil subjek ini. Tujuan subjek ini adalah untuk mengaplikasikan teknik-tekniik yang telah dipelajari secara teori. Pelajar dikehendaki untuk menjalankan kerja persendirian melalui satu projek yang telah ditentukan. Subjek ini menguji kemahiran pelajar dalam melaksanakan pembangunan sesuatu projek. Pelajar dikehendaki menyediakan satu sistem yang lengkap berserta dengan laporan bertulis terhadap projek yang telah dibangunkan. Bagi projek ini, pembangunan laman web E-Masjid dilaksanakan merangkumi semua aspek bagi pembangunan sesuatu sistem berkomputer. Laman web bercorak E-Masjid yang dibangunkan ini mempunyai konsep permainan yang sama dengan Permainan Saidanin secara manual. Laman web ini diharap dapat memberi satu dimensi baru kepada aktiviti pengurusan masjid sesuai dengan perkembangan pesat dunia pengkomputeran pada masa kini. Laman web ini diberi nama E-Masjid bersesuaian dengan motif dan objektifnya untuk menjadikan pengurusan sesebuah masjid lebih tersusun disamping dapat membuka minda pengguna terhadap insititusi masjid itu sendiri.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Pengurusan Masjid; Web; e-masjid
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: UNSPECIFIED
  Depositing User: Mr Mohd Zaimi Izwan Kamarunsaman
  Date Deposited: 15 May 2020 01:22
  Last Modified: 15 May 2020 01:23
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10657

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item