Laman web Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Rita / Sundarajarajoo Thevarajoo

Sundarajarajoo , Thevarajoo (2001) Laman web Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Rita / Sundarajarajoo Thevarajoo. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (15Mb) | Preview

  Abstract

  Pengwujudan laman web untuk badan kebajikan seperti Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Rita mempunyai kepentingan ataupun objektif yang tersendiri bukan sahaja kepada pusat kebajikan yang berkaitan tetapi juga berguna kepada masyarakat umum. Laman web ini diwujudkan untuk memberi kemudahan kepada pencapaian maklumat-maklumat seperti carta organisasi, pentadbiran, fungsi, peranan, visi, tanggungjawab, program, projek dan aktiviti-aktiviti yang sedang dan yang akan dijalankan. Model Air Terjun yang dibangunakan dengan konsep HCI sebagai metadologi pembangunan bagi pembangunan sistem laman web ini. Proses perancangan dan perlaksanaan mangambil masa selama dua semester. Dalam masa yang sama, proses dokumentasi turut berjalan. Dengan adanya laman web seperti ini lebih banyak lagi pusat kebajikan akan tampil kehadapan untuk memperkenalkan pusat-pusat kebajikan masing-masing. Ini adalah kerana dengan wujudnya laman web seperti ini, lebih ramai masyarakat terutamanya masyarakat berbilang bangsa rakyat Malaysia yang kaya dengan sikap perihatin mereka tampil kehadapan untuk membantu pusat-pusat ini dengan apa jua bantuan yang dapat mereka hulurkan untuk meringankan beban bagi pihak yang menguruskan pusat kebajikan ini.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Rita; Laman web; Pusat kebajikan; Konsep HCI; Pentadbiran
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 27 Dec 2019 07:56
  Last Modified: 18 Jan 2020 10:32
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10729

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item