Sistem Maklumat Inventori Perabot dan Alatan Pejabat di Sekolah (SISINV) / Fatmah @ Rafidah Abd. Aziz

Fatmah @ Rafidah, Abd. Aziz (2002) Sistem Maklumat Inventori Perabot dan Alatan Pejabat di Sekolah (SISINV) / Fatmah @ Rafidah Abd. Aziz. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (28Mb) | Preview

  Abstract

  Sistern Maklumat yang dibangunkan ialah SISNV iaitu Sistem Maklumat Sistem Maklumat Inventori Perabot dan Alatan Pejabat di Sekolah Menengah Intan Zaharah Dungun, Terengganu. Sistem Maklumat ini dibangunkan untuk memastikan bahawa proses kemasukan data inventori di sekolah dapat dilaksanakan dengan sistematik. Sistem Maklumat ini akan dikawal oleh Pembantu Tadbir N7 dan kerani sekolah.Di dalam sistem ini,pengguna biasa (pelawat) seperti Guru dan Nazir Sekolah juga dapat memeriksa bilangan inventori yang terkini dan memanipulasikan data-data tersebut untuk tujuan kiraan bagi peruntukan kewangan yang lebih tepat dari pihak Jabatan Pendidikan Negeri. Terdapat berbagai modul pilihan seperti Modul Pengurusan, Modul Pelawat,Profil lnventori dan Profil Pembekal dalam SISINV Berbagai option bagi mengedit data inventori barang dan pembekal barangan tersebut. Antaranya ialah Option Tambah Data.Paparan Data,Kemaskini Data,Hapus Data dan Carian segera kepada maklumat inventori dan pembekal (supplier). Capaian terhadap modul-modul ini adalah terkawal kerana hanya pihak pengurusan sahaja yang dapat mencapai kesemua modul tersebut.Pelawat SISINV hanya boleh melihat Paparan Data lnventori dan Pembekal sahaja dan mereka tidak boleh mengedit data-data sensitive dalam sistem maklumat ini. SISINV telah dibangunkan dengan menggunakan perisian Microsoft Visual Basic 6.0 dan Microsoft Access sebagai pangkalan data.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002.
  Uncontrolled Keywords: Inventori perabot; Sekolah; Pengurusan maklumat; Pengurusan data
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  T Technology > T Technology (General)
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mahadie Ab Latif
  Date Deposited: 24 Feb 2020 02:29
  Last Modified: 24 Feb 2020 02:29
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10767

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item