Sistem permainan catur secara online / Mohd Fatmie Zakaria

Mohd Fatmie, Zakaria (2004) Sistem permainan catur secara online / Mohd Fatmie Zakaria. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (35Mb) | Preview

  Abstract

  Projek Ilmiah Tahap Akhir ini merupakan salah satu kursus wajib bagi melengkapkan pengijazahan Sarjana Muda Sains Komputer dan Teknologi Maklumat di Universiti Malaya ini. Projek ilmiah tahap akhir ini adalah satu latihan akademik didalam penyelidikan, rekabentuk, pembangunan dan komunikasi yang melibatkan prinsip-prinsip sains komputer. Projek ilmiah tahap akhir yang dibangunkan ini adalah Sistem Permainan Catur Secara Online. Projek ilmiah tahap akhir ini mempunyai dua komponen iaitu WXES3181 iaitu Projek Ilmiah Tahap Akhir 1 dan WXES3182 iaitu Projek Ilmiah Tahap Akhir 2. Projek Ilmiah Tahap Akhir ini merangkumi penerangan bagi projek yang dicadangkan iaitu Sistem Permainan Catur Secara Online. Ia dilengkapi dengan pengenalan kepada projek, tinjauan literasi, metodologi, analisa rekabentuk, perlaksanaan, pengujian dan perbincangan. Laporan yang terdapat dalam projek ilmiah akhir ini boleh dikatakan mengandungi semua maklumat yang telah dikumpul bagi membangunkan sistem permainan catur secara online ini.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2003/2004.
  Uncontrolled Keywords: Permainan atas talian; Catur; Laman web
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: UNSPECIFIED
  Depositing User: Mr Mohd Zaimi Izwan Kamarunsaman
  Date Deposited: 21 Apr 2020 04:23
  Last Modified: 21 Apr 2020 04:23
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10846

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item