Sistem Maklumat Keluarga / Nor Suzilawati Ramli

Nor Suzilawati, Ramli (2001) Sistem Maklumat Keluarga / Nor Suzilawati Ramli. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (21Mb) | Preview

  Abstract

  Penggunaan perisian yang berbentuk CD semakin mendapat perhatian dan sambutan, terutamanya di kalangan orang perseorangan atau berkumpulan. Namun begitu sistem maklumat untuk penggunaan keluarga masih belum dibangunkan. Inilah yang mendorong saya untuk membangunkan sistem maklumat seperti ini. Berdasarkan kepada kajian yang dijalankan, sambutan yang diberikan amat menggalakkan. Projek ini adalah bertajuk Sistem Maklumat Keluarga. Perisian ini adalah diharapkan dapat membantu proses penyimpanan data dokumen penting dalam sesebuah keluarga. Sistem Maklumat Keluarga ini adalah sistem maklumat keluarga yang telah dibangunkan untuk kegunaan seseorang yang telah berkeluarga. Ianya adalah untuk memudahkan proses penyimpanan maklumat dokumen yang berkaitan dengan sesebuah keluarga. Bagi mewujudkan konsep mesra pengguna, perisian ini akan dibangunkan dengan menggunakan perisian pengaturcaraan visual basic 5.0 dan Microsoft Access 97 untuk membina pangkalan data. Dengan terbinanya sistem ini nanti, akan membantu sesebuah keluarga menyimpan maklumat dokumen dengan lebih baik.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2001.
  Uncontrolled Keywords: Pengurusan data; Maklumat kekeluargaan; Sistem maklumat; Pembangunan perisian
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  T Technology > T Technology (General)
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mahadie Ab Latif
  Date Deposited: 21 Feb 2020 07:40
  Last Modified: 21 Feb 2020 07:40
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/10878

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item