Artistiry web / Gloria A.Roy Edawrd Entalai

Gloria , A.Roy Edawrd Entalai (2002) Artistiry web / Gloria A.Roy Edawrd Entalai. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (34Mb) | Preview

  Abstract

  Sistem yang dibangunkan ini adalah berdasarkan kepada konsep e-dagang yang mana melibatkan sistem pangkalan data bagi menyimpan maklumat tentang butir-butir pembelian.Laman web yang dibangunkan ini adalah berkaitan dengan imej dan gambar yang dapat diperolehi secara terns menerusi Laman web ini . Terdapat imej atau gambar yang boleh dimuat turunkan tanpa sebarang bayaran tetapi ada juga imej dan gambar yang perlu dibayar sebelum ia dapat dimuat turunkan. Tujuan pembangunan sistem ini ialah untuk menyediakan laman yang dapat memberikan kemudahan kepada pengguna untuk mendapatkan imej dan gambar secara talian. Sistem ini menggunakan ASP,Microsoft Access dan Windows 98 sebagai platform sebagai peralatan utama dalam pembangunannya. Sistem ini dibangunkan dalam bahasa inggeris serta bahasa yang digunakan adalah mudah serta isi kandungan yang terdapat di dalamnya juga memenuhi kehendak pengguna kerana sebelum sistem ini dibangnnkan pembangun telah menjalankan analisis dengan kaedah yang berlainan untuk mewujudkan sistem yang disukai oleh pengguna. Metodologi yang digunakan pula adalah System Development Life Cycle (SDLC).Untuk merealisasikan projek ini juga, banyak maklumat dan kajian perlu dijalankan dan ini memerlukan satu usaha yang bersungguh-sungguh supaya projek menepati keperluan sistem. Dengan ini kaedah modulariti yang digunakan, sistem yang ingin dibangunkan akan lebih kukuh dari segi penyampaian dan isi kandungannya. Justeru itu,apa yang telah dipelajari sebelum ini perlu dipratikkan untuk mencapai objektif khusus dan sistem keseluruhannya dan adalah diharapkan agar sistem ini dapat memberikan kemudahan kepada pengguna internet serta sebagai sumber maklumat kepada penggun internet. Web ini boleh didapati melalui alamat www27. brikster.com/aldme/newyear.swf.Ada;ah diharapkan agar web ini dapat dijadikan sebagai salah satu bahan rujukan walapun mempunyai kelemahannya sendiri.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2001/2002.
  Uncontrolled Keywords: Sistem e-dagang; Maklumat pembeli; Sistem atas talian
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Zaimi Izwan Kamarunsaman
  Date Deposited: 30 Mar 2020 14:12
  Last Modified: 30 Mar 2020 14:12
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/11088

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item