Persembahan multimedia Kursus Induksi Pembantu Mahasiswa Universiti Malaya / Khairil Affendy Khazali

Khairil Affendy , Khazali (2003) Persembahan multimedia Kursus Induksi Pembantu Mahasiswa Universiti Malaya / Khairil Affendy Khazali. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (11Mb) | Preview

  Abstract

  Dalam menghadapi cabaran era sains dan teknologi pada alaf ini, teknologi maklumat menjadi tunjang utama dalam informasi terhadap setiap golongan masyarakat. Dengan berkembangnya teknolgi maklumat di negara ini, seharusnya pihak yang bertanggungjawab mengambil inisiatif untuk meningkatkan lagi tahap celik IT dikalangan masyarakat. Bagi merealisasikan harapan tersebut pendekatan yang terbaik diperlukan dan seharusnya dilakukan bermula dari sekarang. Justeru itu, sebagai menyahut saranan dalam pembangunan teknologi maklumat ini, Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat yang menjadi salah sebuah pusat penghasilan golongan yang mahir dengan teknologi perkomputeran semestinya menerima cabaran tersebut dengan menggunakan semaksimum yang mungkin teknologi maklumat di dalam segala urusan pentadbirannya. Keperluan di dalam mengendalikan Kursus Induksi Pembantu Mahasiswa secara sistematik, berkualiti dan mempunyai satu piawaian yang tetap oleh pihak universiti telah melahirkan projek ini. Projek yang cuba dibangunkan ini diharap dapat membantu mengurangkan segala kelemahan yang terdapat di dalam pengendalian Kursus Induksi Pembantu Mahasiswa Universiti Malaya. Semga ianya dapat dimanfaatkan sepenuhnya dan manjadi perintis dalam membangunkan pelbagai aplikasi yang lain.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Kursus Induksi Pembantu Mahasiswa Universiti Malaya; Multimedia; Teknologi maklumat; Memanipulasi imej; 3D Studio Max
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 05 Jun 2020 04:55
  Last Modified: 05 Jun 2020 04:55
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/11253

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item