Web application for Malaysia Footbal League / Ery Idzwan Ali

Ery Idzwan , Ali (2004) Web application for Malaysia Footbal League / Ery Idzwan Ali. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (31Mb) | Preview

  Abstract

  Bola sepak merupakan salah satu sukan yang popular di Malaysia. Ianya juga merupakan antara sukan yang berprestij di dunian dan dalam Piala Dunia 2002, Brazil telah muncul sebagai juara untuk kali yang kelima. Pelbagai usaha telah dilakukan termasuklah informasi terkini melalui akhbar, majalah sukan dan tidak ketinggalan juga penggunaan internet untuk memperkembang lagi sukan ini. Disebabkan itu, Web Application For Malaysia Footbal League ini dibangunkan untuk memberikan kemudahan tambahan kepada peminat-peminat bola sepak Malaysia di samping mendapatkan informasi melalui akhbar dan majalah Laman web ini dibangunkan menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa penghantar dan perisian seperti Macromedia Dreamweaver MX, ASP.NET sebagai bahasa pengatucaraan dan SQL Server 200 bagi pangkalan data pada platform Microsoft Windows 2000. Laman web ini boleh dilayari dengan menggunakan pelayar Internet Explorer 6.0. Pada laman web ini, pengguna boleh mendapatkan maklumat semasa melalui berita yang sentiasa dikemaskini, jadual perlawanan, keputusan perlawanan, dan juga profil pasukan serta pemain yang bermain di dalam Liga Malaysia. Laman web ini juga akan menyediakan gambar aksi-aksi menarik pemain dan pasukan sepangkang musim perlawanan untuk paparan kepada peminat-peminat bola sepak di Malaysia.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) - Faculty of Computer Science & Information Technology, 2003/2004.
  Uncontrolled Keywords: Bola Sepak; Laman web; Malaysia; Pengurusan maklumat
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Zaimi Izwan Kamarunsaman
  Date Deposited: 26 Jun 2021 00:27
  Last Modified: 26 Jun 2021 00:27
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/11282

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item