Sistem Penganalisa Rangkaian (Nas) / Afiatul Syahrizat Mohd Haris

Afiatul Syahrizat , Mohd Haris (2001) Sistem Penganalisa Rangkaian (Nas) / Afiatul Syahrizat Mohd Haris. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (9Mb) | Preview

  Abstract

  Sistem Penganalisa Rangkaian (Nas) merupakan tajuk untuk latihan ilmiah saya bagi memenuhi keperluan Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer. Projek ini di bawah penyeliaan Cik Fazidah Othman merupakan sebuah sistem pemantauan aktiviti rangkaian (LAN) “standalone” dan interaktif. Sistem ini dibangunkan berlandaskan kehendak penggunanya yang lebih ditumpukan kepada pentadbir dan jurutera rangkaian sendiri. Sistem ini dapat membantui pentadbir rangkaian dalam memantau aktiviti semasa rangkaian. Ini membolehkan pentadbir rangkaian mendapatkan statistik aktiviti-aktiviti rangkaian yang berjalan yang merangkumi aktiviti internet dan keluar masuk data di dalam rangkaian. Sistem ini dibangunkan menggunakan perisian Microsoft Visual Basic 6.0, Microsoft Access 2000 dan boleh dilarikan pada persekitaran sistem pengenalan Windows 98 ataua lebih.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Sistem Penganalisa Rangkaian (Nas); Interaktif; Microsoft Access 2000; Microsoft Visual Basic 6.0; Pentadbir rangkaian
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 03 Nov 2020 10:12
  Last Modified: 03 Nov 2020 10:12
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/11797

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item