Health Information Management System (Modul Services)/ Mohd Zairee Zakaria

Mohd Zairee , Zakaria (2003) Health Information Management System (Modul Services)/ Mohd Zairee Zakaria. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (45Mb) | Preview

  Abstract

  Perkembangan teknologi komputer kini dilihat begitu pesat sekali hinggakan tiada tanda-tanda yang ia akan reda atau berhenti untuk seketika. Berbagai gambaran diberikan mengenai rekabentuk dan keupayaan komputer pada masa hadapan. Malaysia tidak ketinggalan dalam menikmati arus pembangunan berasaskan komputer ini. Berikutan perkembangan ini maka timbullah idea untuk membangunkan suatu sistem kesihatan di mana lebih kompleks yang menerapkan pelbagai unsur multimedia berinteraktif Pakej sistem maklumat yang dinamakan Health Information Management System (HIMS) ini adalah ringkasan kepada modul-modul kesihatan yang selama ini banyak berada di pasaran dunia global. HIMS ini adalah merupakan sistem maklumat pengurusan yang memberi pengenalan serba ringkas kepada para pengguna untuk menguji tahap kesihatan, tidak kira dari segi jasmani atau rohani. Dengan mengandungi modul-modul seperti modul maklumat kesihatan pengguna, modul discussion board, modul penyakit dan juga modul perkhidmatan, HIMS dilihat merupakan satu maklumat pengurusan yang paling ringkas tetapi mengandungi banyak informasi yang boleh membantu para pengguna.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) - Faculty of Computer Science & Information Technology, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Sistem kesihatan; Multimedia berinteraktif; Health Information Management System (HIMS)
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Zaimi Izwan Kamarunsaman
  Date Deposited: 22 Jun 2021 09:16
  Last Modified: 22 Jun 2021 09:16
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/11878

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item