Reengineering of FSKTM: Human resource module / Nurul Fauzana Kapi @ Kahbi

Nurul Fauzana, Kapi @ Kahbi (2003) Reengineering of FSKTM: Human resource module / Nurul Fauzana Kapi @ Kahbi. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor’s Degree)
Download (34Mb) | Preview

  Abstract

  Konsep kejuruteraan semula adalah perubahan drastik rekabentuk infrastruktur dalam sesuatu organisasi. Dalam hal ini, 'reengineering human resource' membawa maksud perubahan daripada sistem sedia ada bahagian sumber manusia ke satu sistem yang lebih mantap dari segi pengurusan maklumat, masa, dan kos perbelanjaan. Sistem yang digunakan oleh Bahagian Sumber Manusia FSKTM sekarang adalah lebih kepada sistem pemfailan secara manual. Saya akan mencadangkan satu sistem berkomputer yang akan terjamin kecekapan pengurusan maklumat serta memberi keuntungan kepada fakulti pada jangka masa panjang. Sistem Pengurusan Sumber Manusia merangkumi semua fugnsi yang dipertukan untuk menguruskan rekod kakitangan dan keperluan laporan bagi setiap rekod. Terdapat 8 modul pengurusan rekod kakitangan dalam sistem kami iaitu: 1. Maklumat pekerja 2. Pengambilan pekerja 3. Pembangunan Kerjaya 4. Pengurusan Latihan 5. Pengurusan Elaun dan Faedah 6. Cuti 7. Penyelenggaraan Kalendar 8. Pengurusan Keselamatan.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Rekabentuk infrastruktur; Organisasi; Penstrukturan semula; Pentadbiran
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mahadie Ab Latif
  Date Deposited: 22 Jun 2021 08:34
  Last Modified: 22 Jun 2021 08:34
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/12090

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item