Sistem maklumat penyakit berjangkit / Rosie Tanis

Rosie Tanis, Tanis (2003) Sistem maklumat penyakit berjangkit / Rosie Tanis. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (9Mb) | Preview

  Abstract

  Masyarakat Malaysia sering dihantui dengan masalah kesihatan yang tidak menentu. Pelbagai usaha dilakukan oleb Kementerian Kesihatan dan badan-badan lain untuk. membendung masalah ini. Penyakit berjangkit merupakan salab satu masalah kesihatan yang agak sukar diatasi di negara ini. Pelbagai jenis kern pen kesihatan telah disediakan oleh kerajaan untuk memupuk kesedaran pengguna. Selaras dengan keperluan Fakulti Sains Komputer Universiti Malaya, Sistem Maklumat Penyakit Berjangkit (SMPB) akan dibangunkan bagi membekalkan maklumat berkenaan penyakit berjangkit dalam versi bahasa melayu. Ia dilengkapi dengan maklumat mengenai penyakit berjangkit yang lazim, artikel terkini, forum perbincangan dan pelbagai fungsian yang dapat membantu pengguna dalam meningkatkan lagi pemahaman pengguna di Malaysia amnya terhadap isu penyakit berjangkit. Diharap sistem yang dibangunkan ini dapat membantu dalam memperbanyakkan lagi sumber rujukan berkaitan dengan penyakit berjangkit. Semoga sistem yang bakal dibangunkan ini dapat dimanfaatkan sepenuhnya dan menjadi perintis dalam membangunkan pelbagai aplikasi kesihatan yang lain.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Sistem Maklumat Penyakit Berjangkit; Teknologi ASP; Macromedia Dreamweaver 4.0; Personal Web Server (PWS); Aktif Server Page
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 09 Jun 2021 06:42
  Last Modified: 09 Jun 2021 06:42
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/12273

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item