Pakej Pembelajaran Sekolah Memandu (PPSM) / Zareyna Salim

Zareyna , Salim (2001) Pakej Pembelajaran Sekolah Memandu (PPSM) / Zareyna Salim. Undergraduates thesis, University of Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (10Mb) | Preview

  Abstract

  Projek ilmiah tahap akhir 2 (WXES 3182) merupakan satu syarat wajib bagi pelajar Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat, Universiti Malaya bagi memenuhi syarat-syarat penganugerahan Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer dan Teknologi Maklumat dengan Kepujian. Tajuk yang dipilih dalam projek ini adalah PPSM. PPSM merupakan suatu pakej pembelajaran tambahan selain daripada buku undang-undang lalulintas. Pakej yang akan dibina ini merangkumi pengenalan kepada papan tanda lalulintas, etika memandu di jalanraya dan ujian teori undang-undang. Selain daripada itu, diselitkan juga tips-tips ujian jalanraya dan Kurikulum Pendidikan Pemandu (KPP). Dalam usaha membangunkan pakej ini, perisian Macromedia Director 8 dan Macromedia Flash 5 akan digunakan. Perisian-perisian ini dipilih setelah mempertimbangkan kriteria-kriteria penting serta membuat perbandingan dengan perisian pengarangan yang lain.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, University of Malaya, 2000/2001.
  Uncontrolled Keywords: Kurikulum Pendidikan Pemandu (KPP); Sekolah memandu; Undang-Undang lalulintas; Dokumentasi sistem; PPSM
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 23 Sep 2021 03:21
  Last Modified: 23 Sep 2021 03:21
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/12310

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item