Sistem pendaftaran di atas talian (SPDT) / Muhamad Irwan Abdullah

Muhamad Irwan , Abdullah (2003) Sistem pendaftaran di atas talian (SPDT) / Muhamad Irwan Abdullah. Undergraduates thesis, Universiti Malaya.

[img]
Preview
PDF (Academic Exercise (Bachelor's Degree )
Download (13Mb) | Preview

  Abstract

  Kursus adalah sesuatu yang ditawarkan dan akan diambil oleh setiap pelajar di sesebuah pusat pengaj ian. Hubungan antara pendaftaran kursus dengan pelajar adalah amat ketara, di mana pendaftaran ini akan menentukan adakah seseorang pelajar tersebut dapat mengikuti kursus-kursus yang ingin diikuti ataupun tidak. Jika dia berjaya mendaftarkan kursus yang diingini, beliau berjaya mengikuti kursus tersebut pada semester tersebut tetapi sebaliknya akan berlaku jika beliau tidak berjaya. Jadi, pendaftaran kursus adalah amat penting bagi pelajar dan juga pusat pengajian. Jika pendaftaran kursus yang dijalankan berjaya tanpa banyak masalah yang dihadapi, ianya boleh dianggapan kejayaan daripada semua pihak. Tetapi sebaliknya akan berlaku jika pendaftaran tadi tidak berjaya, ianya akan menimbulakan masalah bukan sahaja kepada pelajar malah kakitangan pusat pengajian serta juruteknik dan semua yang terlibat dengan pendaftaran kursus tersebut. Maka, mempunyai sebuah sistem pendaftaran yang cekap, efisyen dan mempunyai segala keperluan untuk menjadikan sesebuah sistem itu baik amatlah perlu bagi menjayakan pendaftaran kursus.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Bachelor’s Degree) – Faculty of Computer Science & Information Technology, Universiti Malaya, 2002/2003.
  Uncontrolled Keywords: Kursus; Atas talian; Pendaftaran; Pemprototaipan; Windows NT Server 4.0
  Subjects: Q Science > QA Mathematics > QA75 Electronic computers. Computer science
  Q Science > QA Mathematics > QA76 Computer software
  Divisions: Faculty of Computer Science & Information Technology
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 14 Apr 2022 10:33
  Last Modified: 14 Apr 2022 10:33
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/13113

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item