Pengambilan balik tanah dalam projek pembangunan pertanian Johor Barat: Keperluan dan masaalah-masaalah dihadapi (rujukan khas ka Pejabat Tanah Pontian, Johor) / Zabha Umar

Zabha , Umar (1977) Pengambilan balik tanah dalam projek pembangunan pertanian Johor Barat: Keperluan dan masaalah-masaalah dihadapi (rujukan khas ka Pejabat Tanah Pontian, Johor) / Zabha Umar. Undergraduates thesis, Universiti Malaya.

[img] PDF (Academic Exercise (Dip.)
Download (11Mb)

  Abstract

  Kertas projek ini adalah bertujuan untuk mengkaji secara ringkas dan menganalisa masaalah-masaalah yang dihadapi berkaitan dengan urusan pengambilan balik tanah untuk Projek Pembangunan Pertanian Johor Barat, dengan tekanan khusus ka Pejabat Tanah Pontian, Johor. Tumpuan ka Pejabat Tanah Pontian ini adalah disebabkan Pejabat Tanah Pontian bertanggungjawab secara langsung mengenai urusan Pengarnbilan balik tanah untuk sebahagian besar daripada keperluan projek ini didalarn peringkat pertama. Semuga dengan kajian ini, mereka yang kurang memahami masaalah-masaalah pengambilan balik tanah, akan mendapat satu gambaran yang jelas terhadap proses pengambilan balik tanah dan masaalah yang dihadapi didalam tindakan tersebut.

  Item Type: Thesis ( Undergraduates)
  Additional Information: Academic Exercise (Dip.) – Faculty of Business and Economics, Universiti Malaya, 1977.
  Uncontrolled Keywords: Pejabat Tanah Pontian; Pengambilan balik tanah; Notis; Undang-Undang PBT; Mukim
  Subjects: H Social Sciences > H Social Sciences (General)
  H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor
  Divisions: Faculty of Economics & Administration
  Depositing User: Mr Mohd Safri Tahir
  Date Deposited: 22 Jan 2024 04:23
  Last Modified: 22 Jan 2024 04:23
  URI: http://studentsrepo.um.edu.my/id/eprint/14308

  Actions (For repository staff only : Login required)

  View Item